Sveriges Fjšrilar

Sveriges Fjšrilar - Gillbergavšgen 11 - 610 75 Všsterljung - Telefon 070/342 42 86
SVERIGES FJ√ĄRILAR
Ny upplaga ute inom kort!


 

 
 

Pris SEK 490.-   

 
 

Boken behandlar samtliga de cirka 1.100  svenska storfj√§rilarna dvs. alla dagfj√§rilar, spinnare, m√§tare och nattflyn och n√•gra mindre grupper som s√§ckspinnare, rotfj√§rilar och glasvingar.

För första gången i någon svensk bok, visas bilder på alla svenska arter både i naturliga viloställning och mer tradtionellt som preparerade djur på färgtavlor.

Andra upplagan är helt uppdaterad med de senaste svenska artfynden. Med aktuella flygtider och med den senaste utbredning i Sverige.

Alla arter √§r avbildade med f√§ltfotografier i naturlig vilost√§llning. L√§ngst bak i boken finns dessutom √∂ver 89 f√§rgplanscher som visar preparerade fj√§rilar i naturlig storlek. Den l√§ttf√∂rst√•liga texten tar, f√∂r varje art, upp artkarakt√§rer som skiljer f√∂rv√§xlingsarter, flygtid, biotop, larvtid, foderplantor, vanlighetsangivelse och utbredning i Sverige. Ytterligare bilder visar p√• artkarakt√§ristiska larver, puppor och √§gg. 

Boken är inte bara skriven för fjärilsnördar utan lika mycket för alla naturintresserade som vill öppna ögonen för fjärilarnas spännande och underbara värld. Fotografering och skådning av fjärilar har blivit mycket populärt inte minst bland fågelskådare. Med den här boken i handen är det möjligt att, redan i fält, kunna artbestämma de allra flesta svenska storfjärilisarterna.

Skyddande omslag i genomskinlig plast medföljer, bra att ha i fält.

Format: 13 x 21,5 cm - över 760 sidor - 89 färgtavlor - över 3.400 bilder.